Hlavní obsah

Inspekce navrhla obžalovat policistu, který autem v Praze srazil chodkyni

– Praha • Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) navrhla obžalovat policistu kvůli loňské dopravní nehodě u Masarykova nádraží v Praze. Policista tam u tramvajové zastávky služebním autem srazil chodkyni. Uvedla to ve čtvrtek Česká televize.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Inspekce v červnu policistu obvinila ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta, nebo peněžitý trest.

Podle inspekce nebyl policista při jízdě po tramvajovém pásu dostatečně pozorný. „Z důvodu plnění služebních úkolů nedbal zvýšené opatrnosti, nepřizpůsobil rychlost jízdy a nepoužil zvláštní zvukové a světelné výstražné zařízení, v důsledku čehož došlo ke srážce s chodkyní,“ konstatoval tehdy mluvčí inspekce Ivo Mitáček.

Měla vážné zranění

Jednadvacetiletá žena podle vyšetřovatelů utrpěla vážné zranění, se kterým se dlouho léčila. V rámci vyšetřování inspektoři nechali vypracovat dva znalecké posudky, po nichž padlo obvinění.

Nehoda se stala v noci na 29. října u Masarykova nádraží. Svědek, citovaný tehdy serverem idnes.cz, uvedl, že během čekání na noční autobus viděl na tramvajové zastávce stát mladou ženu. Poté, co autobus přijel, za ním uslyšel auto, které podle jeho vyjádření jelo rychle. Pak už jen zahlédl, jak dívka letěla, spadla na zem a z vozu vyběhli policisté, kteří se jí snažili pomoci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám