Hlavní obsah

Incident mezi řidiči kvůli přednosti v jízdě skončil v Ostravě střelbou

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Střelbou skončil v úterý v podvečer v Ostravě spor o přednost při sjezdu z mimoúrovňové křižovatky ulic Plzeňská a Rudná. Řidič jednoho ze spěchajících aut skončil s vážným střelným poraněním v nemocnici. Událost vyšetřuje policie, která hledá svědky.

Článek

Incident se odehrál na sjezdu z Plzeňské ulice na čtyřproudovou Rudnou, kde je v současné době kvůli rekonstrukci mostu provoz sveden pouze do jednoho pruhu a v úseku se v době špičky tvoří dlouhé kolony.

„V úterý odpoledne se dvě sjíždějící vozidla škoda a opel dostaly do kolony ostatních aut. Řidička opelu se měla snažit předjet či objet škodovku, protože údajně spěchala. Předjíždění však nedokončila a mezi oběma osádkami mělo dojít ke konfliktu. Nejprve verbálnímu, následně i fyzickému,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Podle svědků nejprve 34letý spolucestující řidičky z opelu zaútočil pěstmi na o rok mladšího řidiče škodovky. Ten pak vytáhl pistoli, kterou násilníka v afektu postřelil. Oba muži skončili v nemocnici.

Policie hledá svědky sporu

„Třiatřicetiletý muž utrpěl střelné poranění dolní končetiny a pánve. Pacient zůstal při vědomí, jeho zranění však bylo vážné. Záchranáři se postarali o ošetření ran a postiženého transportovali na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Řidič škodovky podle něj utrpěl zranění v obličeji. „I tohoto pacienta záchranáři po prvotním ošetření předali na traumatologickou ambulanci nemocnice,“ dodal Humpl.

Policie nyní hledá svědky události, kteří by se měli přihlásit na lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně. „U místa incidentu měl zastavit také autobus, jehož řidič měl komunikovat se zúčastněnými. Žádáme především řidiče autobusu, aby nás kontaktoval,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám