Hlavní obsah

Hromadná nehoda v noci zablokovala D1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BENEŠOV

Po noční dopravní nehodě byla zablokována dálnice D1 na 52. km ve směru na Brno. Po nehodě kamiónu se postupně srazilo asi patnáct osobních vozidel, ale zranění jsou pouze lehká. Dálnice je už průjezdná.

Článek

Před dopravním omezením se v noci vytvořila kolona vozidel, do níž zezadu najel chorvatský kamion. Naboural 13 aut, z toho šest nákladních, šest osobních a dva přívěsy. "Vypadalo to hrozivě, ale nakonec byla jen tři lehká zranění," řekla policejní mluvčí Soňa Budská.

Škoda podle ní bude značná, odhaduje se na pět až deset miliónů korun. Jeden kamión například převážel televizory. Alkohol nebyl zjištěn u žádného účastníka nehody. Její příčiny policie stále vyšetřuje, dodala mluvčí.

Podobná havárie se téměř na stejném místě stala i v roce 1998. V úseku před zúžením dálnice a převedením provozu do protisměru tehdy nestačil řidič kamiónu ubrzdit a smetl 11 osobních aut před sebou. Devět lidí se těžce zranilo.

Prakticky stejný scénář měla u Střechova i nehoda v roce 2004. Řidič tahače nestačil zabrzdit u kolony aut tvořící se v místě zúžení dálnice. Ve snaze zabránit kolizi strhl řízení vlevo, kde narazil do Škody Octavia. Škodovka pak nabourala do před ní jedoucího nissanu. Tahač pokračoval v jízdě středem vozovky po přerušované čáře a postupně narážel do dalších aut. Zraněno bylo osm lidí, z toho jeden těžce. Loni se u Střechova v místě zúžení převrátil kamión naložený uhlím na osobní auto. Jeden člověk byl těžce zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám