Hlavní obsah

Auto v protisměru způsobilo na D7 hromadnou nehodu

• Aktualizováno
Novinky, jap, ok

Při dopravní nehodě na dálnici D7 ve směru z Prahy na Slaný se v neděli večer srazilo šest aut. Jedno z nich jelo v protisměru a nehodu způsobilo. Novinkám to řekla středočeská policejní mluvčí Michaela Richterová. Na místě zemřel jeden člověk. Podle neoficiálních informací z místa měl být řidič osobního vozu Angličan. V autě se našel také anglický pas.

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z místa nehody na D7Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Neštěstí se stalo poblíž exitu 9 na Buštěhrad. „Dostali jsme informaci, že po D7 jede auto v protisměru, pak jsme vyjížděli k nehodě, kterou tento řidič způsobil,” řekla Novinkám Richterová. Řidič tohoto auta na místě zemřel.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto v protisměru způsobilo na D7 hromadnou nehodu.Video: aktu.cz

Těžce zraněný je řidič dodávky, s nímž se auto jedoucí v protisměru přímo srazilo.

Podle prvotních informací vše nasvědčuje tomu, že si cizinec spletl jízdní pás - v Anglii se jezdí opačně -, a proto jel protisměrem. Policie v pondělí ráno potvrdila, že šlo o cizince, který ale řídil auto s českou poznávací značkou a v ČR žil dlouhodobě.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nabouraná auta na D7. Řidič dodávky je těžce zraněn

Richterová uvedla, že nehoda se stala minutu poté, co policie dostala ve 21:15 oznámení o autě v protisměru. To bylo hlášeno mezi sedmým a osmým kilometrem. Auto jelo směrem na Prahu, ovšem v pásu, který vede na Slaný.

Foto: Aktu.cz

Hromadná nehoda na D7

Na místě nehody zasahovali záchranáři, hasiči i policie. Dálnice byla v obou směrech uzavřena, protože na ní přistával vrtulník.

Značky neznačky. V protisměru se na dálnicích jezdí dál

Krimi

Ten přepravil těžce zraněného řidiče dodávky do nemocnice. Provoz byl obnoven asi po třech hodinách. Policie vyšetřuje, kde muž na dálnici najel a proč. Značky „Jste v protisměru” jsou umístěny jen na sjezdu na exitu 3 a 5.

Další auto v protisměru: Senior se řítil po D8

Krimi

Další auto v protisměru řešila v noci na pondělí policie na dálnici D8. Senior si tam zřejmě spletl nájezd a vjel do opačného směru. Boural kvůli němu jiný řidič, který narazil do svodidel. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám