Hlavní obsah

Holčičku našli po rozsáhlém pátrání na Jesenicku mrtvou

Novinky, kub, jap
Zlaté Hory
Aktualizováno

Tragicky skončilo rozsáhlé pátrání po šestileté dívce ve Zlatých Horách v okrese Jeseník. Dítě hledaly desítky policistů, hasičů i dobrovolníků, nakonec ji našli nad ránem bez známek života.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Pátrání po dívce ve Zlatých Horách na Jesenicku.

Článek

Dívenka se ztratila v úterý večer, do pátrací akce se zapojily desítky lidí. „Policistům a hasičům pomáhalo veliké množství dobrovolníků z řad místních obyvatel,“ sdělila ve středu mluvčí policie Tereza Neubauerová.

Hasiči nasadili rovněž specialisty z lezecké skupiny, psovody i potápěče. „V ranních hodinách byla pátrací akce ukončena nálezem hledané dívky bez známek života. S ohledem na rodinu nebudeme poskytovat jakékoliv další informace,“ upřesnila mluvčí.

Hledaného devítiletého chlapce našli v Praze, policie zadržela dva lidi

Krimi

Podle informací Novinek našli dívku ve studni a předběžné závěry vyšetřovatelů hovoří o souhře nešťastných okolností. „Byla nařízena soudní pitva a bude se čekat na její výsledky," konstatovala mluvčí.

„I přesto, že akce měla tragický konec, všem velice děkujeme za obětavost a mimořádné nasazení,“ dodala Neubauerová.

Při pátrání sehrály roli podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka sociální sítě, prostřednictvím kterých se lidé vzájemně o akci informovali.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Do pátrání po dívce na Jesenicku se zapojily desítky hasičů, policistů i dobrovolníků.

„V rámci přeshraniční spolupráce s kolegy v Polsku proběhla součinnost v rámci výměny informací a spolupráce při případné pátrací akci na jejich území,“ uvedl mluvčí.

Podle informací ČTK holčička navštěvovala poslední ročník mateřské školy ve Zlatých Horách. Mluvčí Neubauerová uvedla, že byla nalezena poté, co se kolem 1:00 rozešli dobrovolníci s tím, že budou ráno v pátrání pokračovat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám