Hlavní obsah

Holčička vypadla v Pardubicích z okna, rodiče byli i s kamarádkou opilí

Novinky, kub
Pardubice

Vážné zranění pětiletého dítěte řešili v sobotu záchranáři v Pardubicích. Holčička vypadla z okna bytu z výšky zhruba deseti metrů, spadla na hlavu a byla v bezvědomí. Přivolaní policisté navíc museli řešit konflikt s jejím otcem, který byl pod vlivem alkoholu.

Foto: Městská policie Pardubice

V Pardubicích vypadla z okna pětiletá holčička.

Článek

Holčička vypadla z okna bytového domu v části města Černá za Bory. Podle mluvčího záchranky Aleše Malého dítě spadlo z výšky zhruba deseti metrů, na okně byla také síť na hmyz, kterou při pádu strhlo. Holčička utrpěla vážné poranění hlavy a do nemocnice ji přepravil vrtulník.

Foto: Městská policie Pardubice

V Pardubicích vypadla z okna pětiletá holčička

Kromě záchranky musela na místě zasahovat také městská i státní policie. „Jeden z příbuzných na místě aktivně bránil záchranářům v práci. Na žádost policie naši strážníci poskytli součinnost při uklidnění situace,“ sdělili strážníci v sobotu večer na svém facebookovém profilu.

Mluvčí Malý upřesnil, že se otec chtěl k dítěti dostat. „Snažil se, řečeno hodně v uvozovkách, nějak pomáhat a manipulovat s dítětem. Potřebovali jsme ale klid na práci, dítě bylo v kritickém stavu, bylo nutné jej zaintubovat a uvést do umělého spánku,“ řekl Novinkám.

Podle mluvčí policie Markéty Janovské byli v bytě ve chvíli pádu holčičky tři dospělí. „Matka, otec a rodinná přítelkyně, všichni byli pod vlivem alkoholu, který měli v rozmezí jeden a půl promile do dvou promile,“ sdělila Novinkám.

Foto: Policie ČR

V Pardubicích vypadla z okna pětiletá holčička

„Když na místo přijela první hlídka policistů, nějaký muž, který byl následně ztotožněn jako otec dítěte, zasahoval do práce záchranářům, kteří oživovali dítě, proto ho policisté zajistili. Následně mu naměřili dvě promile alkoholu v dechu a umístili ho na protialkoholní záchytnou stanici,“ upřesnila Janovská.

Podle informací Práva pocházejí rodiče zraněné dívky z Mongolska. „Okolnosti pádu dítěte z okna a to, co tomu předcházelo, v tuto chvíli prověřují pardubičtí kriminalisté. V případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám