Hlavní obsah

Hoffmann zůstává po prohlídkách ve vězení

PRAHA

Bývalý komunistický politik Karel Hoffmann, který si má od 9. srpna odpykávat čtyřletý trest za sabotáž v srpnu roku 1968, zůstává i po zdravotních prohlídkách v pankrácké věznici. Podle tiskové mluvčí věznice Jany Jodlové to jeho zdravotní stav umožňuje.

Foto: Jana Melicharová

Atmosféra ve farní zahradě

Článek

"Vzhledem k tomu, že u odsouzeného setrvávají zdravotní potíže, zůstane v nemocničním ošetření věznice po dobu jejich léčení," řekla v pátek ČTK mluvčí.

Možná je stále alternativa, že bude přemístěn do speciálního zařízení pro výkon trestu, podle Jodlové pravděpodobně do Ostrova nebo Kuřimi. 

"Hoffmann zůstane ve vězeňské nemocnici zatím dva týdny," řekl Právu ředitel pankrácké věznice Jaroslav Gruber. Podle něj se bude poté zvažovat jeho přesun.

Hoffmann mohl být propuštěn za předpokladu, že by vězeňští lékaři označili jeho zdravotní stav za rizikový a vzápětí by to stvrdí soud.

Ve hře je stále ještě možná milost od prezidenta republiky Václava Klause, o které zatím nebylo rozhodnuto.

Hoffmann byl odsouzen za to, že 21. srpna 1968 kolem druhé hodiny ráno nařídil vypnutí rozhlasových vysílačů, a to právě ve chvíli, kdy rozhlas začal vysílat prohlášení předsednictva ÚV KSČ odsuzující invazi. Jde o jediného politika, nad kterým soudy vyřkly v souvislosti s invazí verdikt vinen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám