Hlavní obsah

Hledaného devítiletého chlapce našli v Praze, policie zadržela dva lidi

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s pátráním po devítiletém chlapci z Chebska, kterého policie hledala od pátečního večera do sobotního odpoledne, kdy byl v pořádku nalezen, kriminalisté zadrželi dva lidi. Případ policie vyšetřuje s podezřením na trestné činy proti rodině. Podle informací Novinek se dítě podařilo najít v Praze.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podrobnosti k případu policie vzhledem k počáteční fázi vyšetřování nesdělila, rovněž neuvedla, kdo jsou zadržení lidé, tedy zda jde o příbuzné chlapce.

K obvinění zatím nedošlo. „V souvislosti s případem byly se souhlasem státního zástupce zadrženy dvě osoby a v současné době se provádí úkony trestního řízení," sdělila v neděli mluvčí policie Eva Valtová.

Muž vlekl dívku do auta v Mimoni, pátrání ukončila sebevražda

Krimi

Policie podle ní prověřuje podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a jednoho z trestných činů proti rodině a dětem. O který z bodů paragrafu se jedná, mluvčí neupřesnila. Mezi tyto trestné činy patří mimo jiné opuštění dítěte, týrání svěřené osoby nebo únos dítěte.

Chlapec zmizel v pátek kolem 16. hodiny na cestě ke svému dědečkovi, který ho má v péči na základě rozhodnutí chebského soudu. Dítě za dědou směřovalo od své babičky v Mariánských Lázních. Kde jeho dědeček bydlí, policie nesdělila. Chlapce našli v sobotu po poledni, podle informací Novinek byl v Praze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám