Hlavní obsah

Hlavičkou zlomil řediteli školy nos, u soudu odmítl vypovídat

Právo, Patrik Biskup
Domažlice

Domažlický soud začal v úterý projednávat lednový incident v Základní škole v Poběžovicích na Domažlicku, během něhož jejího ředitele fyzicky napadl otec jednoho z žáků a úderem hlavou do obličeje mu zlomil nos. Muže státní zástupkyně viní z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný z útoku na ředitele školy u soudu Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Bez advokáta tady neřeknu ani slovo,“ prohlásil obžalovaný krátce poté, co mu soudce zamítl žádost o bezplatnou obhajobu. „Rozhodujte si tu klidně o mně beze mne,“ dodal dále a z jednací síně odešel. Soud poté jednání ukončil a jednání odročil do doby, než o stížnosti obžalovaného proti zamítnutí bezplatné obhajoby rozhodne krajský soud.

Otec žáka se tehdy dostal s ředitelem do pře, protože nikdo z učitelů nepřivolal lékaře poté, co si jeho syn při potyčce se spolužákem rozbil hlavu. Muž také ředitele upozornil na to, že jeho syn je opakovaně šikanován, a chtěl po něm vědět, jak to hodlá řešit.

Otec žáka zlomil nos řediteli školy, stíhá ho policie

Krimi

„Telefonovali mi ze školy, ať si přijedu pro kluka, že má rozseknutou hlavu a ránu bude nutné nechat zašít. Odvezl jsem ho do nemocnice a vrátil se do školy za ředitelem. Ptal jsem se ho, proč synovi nepřivolali lékaře, a on mě odbyl s tím, že situace nebyla tak vážná, aby bylo nutné volat sanitku. Tvrdil, že jednali podle školního řádu a že mně do toho, jak postupovali, nic není. Tak jsme se poštěkali, a když už jsem byl na odchodu, tak na mne začal být sprostý,“ popsal obžalovaný Právu situaci, která předcházela samotnému napadení.

Hádka a nadávky

Saze v něm bouchly podle jeho slov poté, co ho měl ředitel opakovaně nazvat arogantním zm*dem. „To už jsem se neudržel a dal mu hlavičku,“ přiznal muž. Ten podle obžaloby vyhrožoval také žákovi, který jeho syna údajně napadl. „Ještě jednou na něho hrábneš, tak si tě najdu a dám ti do držky, až ti vypadají všechny zuby,“ citovala státní zástupkyně Jana Svobodová slova obžalovaného, které měl chlapci říci během vyučování před učitelkou.

BEZ KOMENTÁŘE: Otec žáka k incidentu ve škole na DomažlickuVideo: Patrik Biskup, Právo

Ředitel školy připustil, že rozhovor s rodičem na téma šikana a chování žáků probíhal přinejmenším v „horlivé náladě“. „Podíl na tom, co se stalo, neseme oba rovnou měrou. Já jsem se měl vyvarovat jakýchkoli výlevů o tom, co si o něm myslím, a on se měl udržet. Za své chování se omlouvám, ale bohužel jsem také pouze jen člověk,“ reagoval krátce po incidentu ředitel.

U samotné šarvátky mezi žáky nebyl, o celé věci se dozvěděl zprostředkovaně. „Kolegové mne informovali, že k tomuto napadení došlo o přestávce. Jeden žák strčil do druhého, ten se uhodil do hlavy a způsobil si tržnou ránu. Učitelé mu neprodleně poskytli první pomoc a zároveň kontaktovali zákonného zástupce, což nám v takových případech ukládá školní řád,“ dodal ředitel školy, kterého po hlavičce odvezla ze školy do nemocnice záchranná služba.

Z lékařské zprávy vyplývá, že úderem hlavou mu otec žáka způsobil tříštivou zlomeninu nosních kůstek. Kvůli zranění nechodil týden do práce.

Reklama

Výběr článků

Načítám