Hlavní obsah

Herec Landovský napadl reportéra poté, co měl nadýchat alkohol

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mníšek pod Brdy

V noci na sobotu kontrolovali středočeští policisté řidiče při dopravně bezpečnostní akci zaměřené na motoristy řídící pod vlivem alkoholu. V síti hlídek uvízl také známý herec Pavel Landovský, který podle dostupných informací nadýchal při kontrole v Mníšku pod Brdy alkohol.

Článek

Známý herec nesl s nelibostí přítomnost médií u nočních kontrol a nevybíravě se pustil hrubými a vulgárními slovy do redaktora TV Prima Martina Krpače, kterého posléze i fyzicky napadl.

Jeho verbálním útokům neunikli ani policisté. Podle svědků také odmítl druhou dechovou zkoušku, když měl před tím nadýchat 0,22 promile.

Poté se měl snažit z místa svým vozem opět odjet, ale nakonec ho odvezla domů hlídka městské policie. Za urážky policistů a řízení pod vlivem alkoholu může přijít o řidičský průkaz a navíc mu hrozí pokuta.

Pavel Landovský
Herec a dramatik se narodil 11. září 1936 v Havlíčkově Brodě. Maturoval na strojní průmyslovce, poté se marně pokoušel dostat na DAMU. Začínal jako statista v divadlech v Šumperku, Klatovech a Pardubicích. Poté deset let působil v pražském Činoherním klubu i jako dramatik. Landovský je významných signatářem Charty 77, po jejím podpisu emigroval do Rakouska, vrátil se v roce 1989 a od té doby hraje v Česku i na Slovensku. Mezi nejznámější filmy, ve kterých účinkoval patří Svatba jako řemen, Svatby pana Voka, slaměný klobouk, Nesnesitelná lehkost bytí nebo Černí baroni, kde ztvárnil nezapomenutelnou roli majora Terazkyho.

Reklama

Výběr článků

Načítám