Hlavní obsah

Hazard na kolejích: na problémové trati u Vyškova vykolejil naštěstí nákladní vlak

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Krátce po poledni vykolejil nákladní vlak na trati mezi Vyškovem a Ivanovicemi na Hané. Několik vagónů se ocitlo mimo koleje, při nehodě nebyl nikdo zraněn. Možná jen díky velkému štěstí však nedošlo k velké tragédii. Místo nákladního vlaku tam totiž mohl velmi snadno vykolejit i osobní vlak plný lidí.

Článek

Jak Novinkám potvrdil náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera, problémy na trati byly zaznamenány už v pátek, ale správce dráhy varování strojvůdců nikterak neřešil.

„Už v pátek se prokazatelně vědělo, že to místo je problémové. Dokonce i v průběhu neděle strojvůdci hlásili podezření, že tam něco je, aby to bylo zkontrolováno. Ale nikdo to neudělal. Budeme šetřit, jak bylo s touto informací naloženo,“ prohlásil Kučera s tím, že Drážní inspekce šetří jen příčiny nehody, nezabývá se konkrétní odpovědností jednotlivců.

Pokud by skutečně došlo k zanedbání, věcí by se musela zabývat policie.

„K nehodě došlo u obce Topolany,“ přiblížil okolnosti nehody mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. "Při této nehodě došlo k roztržení vlaku a převrácení vykolejených vozů, které následně poškodily sloupy trakčního vedení a totálně zdemolovaly minimálně šedesátimetrový úsek trati. Škoda byla předběžně odhadnuta na 1,4 miliónu korun," dodal.

Provoz na jednokolejné trati musel být zastaven, cestující převáží přes zablokované místo autobusy.

Podle jihomoravských hasičů se mimo koleje ocitlo celkem 15 prázdných vagónů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám