Hlavní obsah

Autobusu se u Břeclavi srazil s dodávkou převážející bazén. Šest zraněných

Právo, ČTK, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šest lidí se ve čtvrtek ráno zranilo při srážce autobusu, dodávky a osobního auta u Břeclavi. Silnice č. 55 byla po nehodě uzavřená, od 11 hodiny policie pouštěla dopravu v místě kyvadlově.

Nehoda autobusu u BřeclaviVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Linkový autobus se šesti cestujícími vyjížděl z Břeclavi po silnici 1/55 směrem na Hodonín, když se srazil s dodávkou v protisměru.

„Dodávka vezla na návěsu domácí bazén. Náklad se rozkmital a dodávka bokem narazila do linkového autobusu,” uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Do dodávky pak následně narazil ještě osobní automobil Ford Mondeo.

Havarovaný autobus u Nitry byl plný středoškoláků, náklaďák vezl kamení

Evropa

Autobus v době srážky uhýbal ze silnice. Po nehodě zůstal opřený o svodidla na silničním mostě přes železniční trať. Hasiči museli na místě pomáhat cestujícím a řidiči vystoupit z autobusu bokem, protože dveře byly zablokované.

„Vzhledem k tomu, že autobus stojí prakticky na mostě, museli hasiči vysadit několik jeho oken, aby pasažéry vytáhli ven z autobusu,” uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Foto: Policie ČR

Nehoda u Břeclavi

Záchranáři na místě ošetřili šest lehce zraněných, byli mezi nimi řidič a cestující z autobusu a řidič osobního auta.

„Poskytli jsme všem šesti pacientům přednemocniční péči a pět z nich převezli do břeclavské nemocnice k následnému ošetření, jednu lehce zraněnou ženu jsme ponechali na místě,” uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Namrzlá vozovka

Na nehodě se podle policie mohl podílet stav vozovky. „Při příjezdu policistů na místo byla vozovka místy namrzlá. Mlha, která je teď, spadla až později,“ potvrdila v osm hodin na místě nehody Haraštová.

Řidič dodávky, který vyvázl bez zranění, smutně přihlížel policejnímu vyšetřování. „Je to moje vina. Hlavně ať jsou lidi v pořádku,“ řekl.

Řidiči ráno bourali na ledovce

Krimi

Podle jeho slov vyjížděl ráno z Rohatce. Na přívěsu vezl nový bazén pro zákazníka za Vídní. Namrzlá vozovka jej zaskočila.

„Měl jsem na to myslet, že to na nadjezdu klouže. Je mi pětapadesát, něco už mám za sebou. Ale v Rohatci bylo vše v pořádku. U Hrušek jsem si šel pro pití a taky byla silnice dobrá. Ale tady se mi najednou vlek rozkmital a bylo zle. Mířil jsem přímo čelně na autobus, kdyby se nepodařilo aspoň trochu zkorigovat směr, teď už bych tu nebyl,“ přiznal nešťastný řidič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám