Hlavní obsah

Hasiči zdolali požár v Gumotexu Břeclav

– BŘECLAV

Krátce před polednem vypukl v areálu břeclavské firmy Gumotex rozsáhlý požár. Na likvidaci plamenů se podílelo několik hasičských jednotek s mnoha cisternami. Na místě byl vyhlášen třetí, tedy nejvyšší stupeň poplachu.

Článek

Hasiči požár dostali pod kontrolu pět minut po půl třetí. Náročné dohašovací práce však potrvají až do večerních hodin.

"Na místě zasahovalo asi čtrnáct hasičských jednotek a velké množství techniky, dorazily i posily z Hodonína," uvedl pro Novinky mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

"Hořela střecha plynové kotelny v areálu skladu molitanů, která částečně prohořela. Hasiči se snažili udržet oheň pouze na tomto jednom objektu, aby se nerozšířil na další budovy v továrně," doplnil mluvčí.

"Hasiči nám řekli, že žádné obecné ohrožení nehrozí," řekl operační důstojník břeclavské policie. Břeclavská radnice se před 13:00 připravovala na to, že do Gumotexu vyšle pracovníky, kteří se na místě seznámí s rozsahem požáru.

Dle očitého svědka šlehaly plameny dvacet metrů nad budovu, v níž oheň vypukl.

Gumotex je největším tuzemským výrobcem a zpracovatelem polyuretanových pěn. Firma vyrábí a zpracovává polyuretan například na matrace, dodává ale i nafukovací čluny a lehátka či speciální prvky záchranného systému, jako jsou nafukovací stany a ostrůvky pro nouzové přežití na vodě. Vyrábí i paropropustné textilie.

Škody se odhadují na pět milionů korun, řekl ČTK mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám