Hlavní obsah

Hasiči vyskakovali z neovladatelné cisterny ve smyku

Novinky, pno
VSETÍN

Dramatické chvíle zažili profesionální hasiči z Valašského Meziříčí, kteří se před půlnocí v noci na úterý vraceli z likvidace požáru domu v obci Hutisko - Solanec na Vsetínsku. Při jízdě po louce se těžká cisterna dostala do smyku a neovladatelně se sunula svahem dolů. Dva z členů posádky se rozhodli vyskočit ještě při smyku z kabiny, uvnitř zůstal pouze řidič. Vše nakonec dobře dopadlo, nikdo nebyl zraněn.

Článek

Vůz profesionálních hasičů Renault Midlum 4x4 se vracel přes louku, kterou během zásahu řidič pětkrát přejel při navážení vody. Vozidlo se stalo za deště na mokré trávě a hlíně neovladatelné, stočilo se bokem ke stráni a klouzalo po svahu do údolí. Řidič se snažil vozidlo srovnat, ale žádným manévrem se mu to nepodařilo.

Rozhodnutí vyskočit padlo rychle

"Dva muži z posádky vozu opustili kabinu po vzájemné domluvě ještě ve smyku cisterny. Řidič zůstal za volantem a do poslední chvíle se snažil minimalizovat tušené následky nevyhnutelné havárie," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Po přejetí louky se cisterna bokem a nápravami zakousla do úzké příjezdové cesty k chatám a následně se převrátila na bok. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Vyprostit těžký kolos se podařilo během dne za pomoci tří silných lesních strojů.

Cisterna po vyproštění odjela po vlastní ose. Foto: HZS Zlínského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám