Hlavní obsah

Hasiči vyprošťovali tříletou dívku z kbelíku

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Tříletou holčičku vysvobodili v pondělí odpoledne hasiči v Brně z nedobrovolného sevření kbelíku. Dítě si v bytě v Boskovické ulici v Brně-Řečkovicích hrálo s plechovým kbelíkem od lízátek. Kbelík o objemu cca čtyř litrů s drátěnou rukojetí si při tom navléklo na hlavu tak nešťastně, že nešel sundat.

Článek

"Matka se kbelík z plačícího dítěte nejdříve pokoušela sama dostat pomocí kleští, a když se jí to nepodařilo, vytočila tísňovou linku hasičů. V bytě hasiči našli vystrašenou maminku a vyděšenou plačící holčičku, která měla kolem krku drátěnou rukojeť a vedle pravého ucha kbelík," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Protože dvoje kleště z vybavení domácnosti na přestřižení drátěné rukojeti o průměru zhruba pěti milimetrů nestačily, hasiči použili pákové štípací kleště ze zásahového vozidla. Dívenku za dvě minuty od příjezdu zbavili kbelíku a předali mamince.

Reklama

Výběr článků

Načítám