Hlavní obsah

Hasiči vyprošťovali muže, kterého zavalil mobilní dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči v obci Roštín na Kroměřížsku v pátek večer vyprošťovali muže, kterého na zahradě zavalil mobilní dům, když se jej pokoušel přesunout. O zásahu v neděli informoval mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Muž chtěl mobilní dům přestěhovat.

Článek

"Muž zůstal pod mobilním domem zaklíněný asi polovinou svého těla. Hasiči okamžitě zajistili domek proti dalšímu pohybu a začali tělo zavaleného muže odhrabávat. Po několika minutách se jim ho podařilo vyprostit," uvedl Netopil.

Vrtulník záchranné služby ho následně přepravil do nemocnice.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči muže vyprostili a předali záchranářům.

V sobotu večer hasiči zasahovali u podobné nehody v obci Pavlov na Šumpersku. "Muž na chatě spadl do sklepa. Zraněný zůstal po pádu zhruba v třímetrové prohlubni, navíc zavalen pod železy a dřevem," řekl mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Hasiči na místě asistovali lékařům letecké záchranné služby. "Lékař provedl prvotní nutná ošetření a fixaci těžce zraněné osoby, kterou poté hasiči vyprostili za použití lan a přenesli k leteckému transportu," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám