Hlavní obsah

Hasiči vyprostili traktor, který sjel do přehrady

– PLZEŇ
Právo, Jindra Pašková

V přehradě Hracholusky skončil v pátek večer traktor Lesní společnosti Stříbro. Do vody spadl ze šedesátimetrového srázu u obce Malovice na Tachovsku při stahování dřeva. Nehoda se obeša bez zranění. Stroj se podařilo vytáhnout v sobotu ve dvě hodiny odpoledne.

Článek

Vyprošťování na sráz, z něhož stroj sjel, trvalo asi hodinu. Nad vodu ho dostal povolaný pluk civilní ochrany z Rakovníka.

Traktor do vody sjel v pátek po 17. hodině. Na místo vyjížděli profesionální hasiči pracoviště Tachov a potápěči. Traktor John Deep zůstal pod hladinou zachycen na skále. Z vody vykukovala pouze malá část pneumatiky kola.

Policejní potápěči z Plzně, kteří se na místo dostavili ve večerních hodinách, zjišťovali polohu stroje, eventuální nebezpečí jeho utržení a možnost zásahu. Ukázalo se, že autojeřáb na vyzdvižení traktoru nestačí. "Našimi prostředky není možné stroj vytáhnout. Je příliš daleko a hluboko," informoval velitel zásahové jednotky Jaroslav Klíma. Dodal, že naviják autojeřábu utáhne jen 10 tun, přitom utopený stroj váží šest až osm tun.

Traktor se ze strmého srázu zřítil při stahování dřeva. Pracovník ve stroji při nehodě nebyl, ovládal jej dálkově vysílačkou. Jedna z možností ukazuje, že lano navijáku se při stahování dřeva zachytilo v terénu a traktor převrátilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám