Hlavní obsah

Hasiči tahali v Chropyni muže z betonové pasti

– Chropyně
Právo, Jiří Růžička

V betonové skruži nad čtyři metry hlubokou jámou uvízl v sobotu večer muž v Chropyni na Kroměřížsku. Zaklínil se tak nešťastně, že ho museli za dramatických okolností vyprošťovat hasiči.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Jak se podnapilý muž do sevření skruže dostal, je doposud záhadou. Na místě byl se dvěma dalšími kamarády, ti ho však sami nemohli dostat ven a museli zavolat pomoc,“ sdělil mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

První dorazili na pomoc dobrovolní hasiči z Chropyně. „Přesto, že šlo o fyzicky zdatné chlapíky, muže ze sevření betonu nemohli dostat. O chvíli později dorazili profesionálové z Kroměříže. Za pomoci nástrojů začali hasiči odkopávat betonový svod a celou skruž kolem těla opatrně rozbíjet,“ popsal Mitáček.

Po částečném odhrabání okolní zeminy a uvolnění části sevření kolem těla se ale muž začal znovu propadat.

„Záchranářům následně sdělil, že svod je hluboký čtyři metry. Hasiči provedli zajištění těla proti dalšímu případnému propadu a pokračovali v rozbíjení odpadní roury. Celkové vyprošťovací práce zabraly hasičům asi čtyřicet minut. Následně byl nešťastník z pasti betonového svodu vytažen. Velitel zásahu doporučil odborné vyšetření lékařem, a to pro případ možných následků z hrozícího crush syndromu,“ řekl Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám