Hlavní obsah

Hasiči se k hořícímu kamiónu na D1 nemohli dostat

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešov
Aktualizováno

Problémy čekaly na řidče v pátek ráno na dálnici D1 směrem na Brno mezi 29. až 34. kilometrem. Důvodem byl hořící kamión. V místě se vytvořily kolony, problémy trvaly několik hodin. Neukáznění řidiči bránili průjezdu hasičských vozidel, která se nemohla k hořícímu kamiónu dostat.

Článek

Hasiči se o hořícím kamiónu dozvěděli šest minut před půl devátou ráno. „Opět se projevil problém s neukázněností řidičů. Cestou ohlásila jednotka jedoucí na místo, že sice v dálce požár kamiónu vidí, ale kvůli naprosto neprůjezdné dálnici se k vozu nemohou dostat,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Ladislav Křivan.

Hasiči tak dojeli k hořícímu kamiónu až ve chvíli, kdy byl celý v plamenech. „Řidiči nenechávají volný pruh pro záchranné složky, je to velký nešvar,“ doplnil Křivan. Jednotce jedoucí k požáru nepomohla ani dálnice uzavřená v protisměru, auta zablokovala všechny pruhy, které na dálnici jsou.

Kamión převážel přibližně 20 tun polypropylenu na výrobu plastových lahví. Auto shořelo celé, včetně nákladu. Škoda se odhaduje na čtyři milióny korun. Nikdo nebyl zraněn. Příčiny požáru se vyšetřují.  

Plameny zasáhly kamión ve stoupacím pruhu na dálnici u Ostředka na Benešovsku. Policisté dálnici uzavřeli a v místě se rychle začaly tvořit kolony. Z dálnice mohli řidiči sjet na 29. kilometru u Hvězdonic.

Reklama

Výběr článků

Načítám