Hlavní obsah

Hasiči po celé republice uctili minutou ticha kolegu z Prahy

Novinky, jap

Hasiči po celé republice uctili v pátek ráno minutou ticha památku svého kolegy Jana Odermatta, který zemřel po zásahu u požáru ve Zvoli na Praze-západ. V Praze mu navíc hasiči zahoukali a zatroubili svými vozy.

Foto: Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

Uctění památky na požární stanici na Pražském hradě

Článek

Uctění památky minutou ticha navrhl hasičům jejich generální ředitel Drahoslav Ryba. Na některých stanicích navíc hasiči vyvezli z garáží své vozy a na památku svého kolegy zahoukali. Minutu ticha drželi hasiči v sedm hodin ráno, tedy v době, kdy si přebírají směnu.

"Hasiči v Olomouckém kraji se na všech 13 požárních stanicích dnes v sedm hodin ráno připojili k celorepublikovému uctění památky zesnulého kolegy Jana Odermatta z Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy," uvedla mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Uctění památky hasiče v Olomouci

Radotínský hasič Jan Odermatt byl od požáru ve Zvoli převezen ve vážném stavu na ARO kladenské nemocnice. Tam však ve středu odpoledne zemřel. K čemu přesně na místě zásahu došlo, je předmětem dalšího vyšetřování.

"Tato událost nás, všechny hasiče v Olomouckém kraji zasáhla o to víc, protože právě 14. února jsme si připomněli páté výročí úmrtí našeho kolegy Rostislava Zlámala z požární stanice Šternberk, který zemřel také při výkonu služby," doplnila Hacsiková.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Památka ticha v Jihomoravském kraji

Kolegové zesnulého hasiče skončili v péči psycholožky. Stejně tak museli psychologové poskytnout posttraumatickou péči pozůstalým.

"Jan Odermatt nastoupil k pražskému sboru 13. 12. 1993 jako hasič. Celou dobu sloužil na hasičské stanici Radotín ve směně B. Po absolvování specializačních kurzů se stal technikem chemické služby. Byl zkušeným hasičem, pracoval samostatně, ale zároveň uměl podpořit týmovou práci celé jednotky," dodávají pražští hasiči.

Reklama

Související témata:

Související články

Hasič zraněný u požáru ve Zvoli zemřel

Jeden z pražských hasičů, který v úterý zasahoval u požáru lakovny ve Zvoli u Prahy, ve středu navečer na následky svého zranění zemřel, sdělila Novinkám...

Výběr článků

Načítám