Hlavní obsah

Hasiči na Plzeňsku spěchali k hořícímu stohu, cisternu převrátili na bok

Právo, zaš
Kloušov

Nehoda hasičské cisterny v pondělí dočasně uzavřela silnici mezi Merklínem a Kloušovem na jižním Plzeňsku. Hasičský vůz havaroval při cestě k zásahu poté, co se vyhýbal vozidlu silničářů. S cisternou se utrhla krajnice, načež se auto dostalo mimo silnici, projelo příkopem a následně skončilo zpátky na vozovce na boku.

Převrácené hasičské vozidloVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Ve voze cestovali dva hasiči ze sboru dobrovolných hasičů v Merklíně. „Jeli k požáru stohu. Při vyhýbacím manévru došlo k vyjetí ze silnice a k následnému utržení krajnice. Vozidlo se pak převrátilo na bok,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Karambol měl přímo před očima místní starousedlík. Neovladatelná cisterna, která skončila na boku na silnici, se zastavila jen pár metrů před ním. „Já jsem šel po chodníku a hodně rychle jsem vzal zpátečku, aby mě nesrazila,“ popsal Právu muž. „Silničáři mohli hasičům uhnout víc, ale neuhnuli,” vylíčil okolnosti nehody.

Na místo byl povolán záchranářský vrtulník, který jednoho z hasičů přepravil se zraněním do fakultní nemocnice v Plzni. Druhého odvezla sanita. Jak se později ukázalo, oba hasiči jsou mimo ohrožení života. Jeden má zřejmě zlomená žebra.

Nehodu nyní vyšetřuje policie. „Kolizi prověřujeme a zjišťujeme okolnosti. Test na alkohol u řidiče byl negativní,“ sdělila Právu mluvčí krajské policie Martina Korandová.

Tatru musela přijet vyprostit těžká technika. Ještě před tím z ní museli vypustit veškerou vodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám