Hlavní obsah

Hasiče v noci na úterý zaměstnaly požáry i stržené střechy

Právo, mhr, hon, vor,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár hájenky na Novojičínsku zaměstnal hasiče v noci na úterý. Zasahovat museli také u požáru podkrovního bytu v Karlových Varech a na Olomoucku vyjížděli k popadaným střechám, které strhl silný vítr.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár bytu v Karlových Varech

Článek

U požáru hájenky zasahovali v noci na úterý hasiči v Pohoři, místní části města Odry na Novojičínsku. Příčina vzniku požáru je zatím nejasná, oheň napáchal škody za čtvrt miliónu korun. Hasičům se podařilo ochránit sousední hospodářskou budovu i dva koně uvnitř.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár hájenky na Novojičínsku

„Hořela půda, krovy a sedlová střecha přízemní zděné hájenky o půdorysu 12 krát 10 metrů. Hasiči dostali oheň pod kontrolu za hodinu, dalších čtyřicet minut jim zabralo dohašování s rozebíráním střešní konstrukce. Vodu zajišťovaly hasičské cisterny kyvadlovou dopravou z Oder,“ popsal zákrok mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Požár bytu se obešel bez zranění

Bytový dům v nejvyšší jeho části hořel v úterý nad ránem v karlovarské městské části Čerťák. Jednalo se o dvoupodlažní byt v činžovním domě. Obyvatele nebylo třeba kvůli zásahu evakuovat.

„Hasiči ze stanice Karlovy Vary museli do bytu v podkroví vstoupit násilím, majitel bytu nebyl doma, požár zasáhl celou část dvoupodlažního bytu a poškodil konstrukci střechy,“ popsal mluvčí hasičů Martin Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár bytu v Karlových Varech

Škoda způsobená požárem je předběžně odhadnuta na 1,5 miliónu korun. „Proč v bytě začalo hořet, zjišťuje vyšetřovatel požárů společně s policií,“ uzavřel Kasal.

Vítr strhával střechy

Silný vítr zaměstnal hasiče na Olomoucku. Vyjeli mj. k dvěma poničeným plechovým střechám supermarketu ve Šternberku a základní školy v Pasece. Právo o tom informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Stržená střecha

Uvolněné plechy nikoho nezranily. Hasiči zbytky střechy ze supermarketu zajistili, protože hrozilo, že se plechy budou dále větrem uvolňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám