Hlavní obsah

Gang zlodějů vykrádal domy i hospody po celé Praze, jednomu je 14 let

– Praha
Novinky, kub

Pražští kriminalisté obvinili čtyři muže a jednoho nezletilého z rozsáhlých vloupání a krádeží. Podle vyšetřovatelů si gang při řádění v domech, restauracích nebo firmách přišel na zhruba dva miliony korun. V jednom případě hrozili střelnou zbraní ženě v jejím domě.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie obvinila pětici z rozsáhlých krádežíVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtyřem obviněným je od osmnácti do osmačtyřiceti let, nezletilému je čtrnáct. Podle vyšetřovatelů kradli od letošního srpna v nejméně 23 případech, škoda je vyčíslena na zhruba dva miliony korun. Jednalo se například o dřevěné euro palety, zaměřovali se ale také na vykrádání automatů na rozměňování mincí.

Českem se prohání gang kapsářů, slídí v obchodních centrech

Krimi

„Vloupávali se také do rodinných domů, firem, restaurací a vozidel. V jednom z rodinných domů odcizili majetek za téměř půl milionu korun. Kamkoliv přišli, brali veškeré cennosti a následně věci prodávali v bazarech,“ sdělila ve středu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Podle policie nejzávažnější případ se stal na začátku listopadu v Satalicích. Dva z obviněných hrozili střelnou zbraní 66leté majitelce domu, do kterého se vloupali. Loupež se jim nepodařila, protože je vyrušil syn napadené ženy.

Foto: Policie ČR

Policie našla u obviněných při zadržení zbraně.

Kriminalisté pětici obvinili z několika trestných činů, kromě krádeží například z nedovoleného ozbrojování, v případu hrozí až desetileté vězení. Soud jednoho z obviněných poslal do vazby. Nejmladší není vzhledem ke svému věku trestně odpovědný.

Vypátrat podezřelé se podařilo díky kamerovým záznamům a různým stopám na místech činu. Vzhledem k obavám, že by mohli být ozbrojeni, je zadržela zásahová jednotka. „Při kontrole byly u nich nalezeny zbraně,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám