Hlavní obsah

Gang si prodejem heroinu vydělal deset miliónů

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Policisté dopadli posledního, šestého člena gangu, který v Plzni prodal mezi narkomany během posledních dvou let heroin za deset miliónů korun. Třicetiletý muž z Kozolup na Plzeňsku je už ve vazbě.

Článek

"Zadržen byl přímo na ulici u svého bydliště. Byl tak překvapen, že se nezmohl na sebemenší odpor. Zatýkání se proto obešlo bez jakýchkoliv komplikací. Vyšetřovatel ho obvinil z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů," uvedla ve středu mluvčí plzeňských policistů Michaela Altmannová.

Podle ní byl zadržený muž jedním z šestice osob, které policisté z distribuce heroinu podezírali. V rámci akcí s krycím názvem Trasa a Princezna uvízli v posledních měsících v jejich sítích dva cizinci, další dva muži z Čech a jedna Češka. Podezřelí ve věku od 25 do 50 let jsou ve vazbě.

"Šlo o takzvaný non-stop prodej na telefon. Narkomani tak měli k drogám snadný přístup. Ve většině případů stačil k sehnání dávky jeden telefon," upřesnila Altmannová s tím, že gang si přišel prodejem drog na bezmála deset miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám