Hlavní obsah

Frenštát pohřbil dětské oběti výbuchu

Frenštát pod Radhoštěm
Aktualizováno

Do obrovského smutku se ve středu odpoledne ponořilo jedenáctitisícové město Frenštát pod Radhoštěm, kde se konal pohřeb prvních dvou ze šesti obětí výbuchu panelového domu. V místní obřadní síni se rodiče a příbuzní za velkého zájmu médií loučili s šestiletým chlapcem a tříletou dívkou.

Foto: Právo

Pohřeb dvou dětí, které zahynuly při výbuchu

Článek

Půl hodiny před začátkem byla obřadní síň plná lidí, desítky smutečních hostů i nadále přicházely. Uvnitř byly dvě bílé rakve. Na pohřeb přicházeli nejen příbuzní, ale také sousedé a známí obětí. „Je to obrovská tragédie, ti rodiče dýchali jenom pro své děti,“ řekla jedna z příchozích žen.

„Ten muž byl psychopatem už dávno, mělo se s ním něco dělat. Stydím se za to, že se také jmenuju Blažek,“ řekl Právu Robert Blažek, který ale zároveň uvedl, že není příbuzný Antonína Blažka, jenž zřejmě stojí za výbuchem.

Na rozloučenou se dětem hrály melodie z Příběhů včelích medvídků, Včelky Máji a z Křemílka a Vochomůrky.

„Z láskyplné péče rodičů byly jediným neuváženým a nepochopitelným činem, rukou lidské zrůdy, vzaty dva mladičké životy,“ zaznělo v rozlučkové řeči na pohřbu.

Další pohřeb obětí frenštátského masakru se na stejném místě uskuteční v pátek. Do hrobu budou uloženy desetiletá dívka, její matka a babička.

O Blažkově pohřbu není rozhodnuto

Kdy a jak bude pochován strůjce masakru Antonín Blažek, zatím není jasné. Původně se spekulovalo o tom, že bude muset být pohřben na náklady státu, protože se ho příbuzní zřekli.

V pondělí se ale frenštátské pohřební službě ozval bratranec vdovy Blažkové a na různé varianty pohřbu se ptal. Také Blažkova manželka řekla už v pondělí Právu, že rodina se o pohřeb postará. Do středy ale pohřební službu nikdo z rodiny nekontaktoval, a není tak vyloučeno, že pozůstalí budou chtít Blažka pohřbít v utajení v jiném městě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám