Hlavní obsah

Firma nabízela skvělé investice, stovky klientů v ní utopily přes miliardu, tvrdí policie

Právo, Novinky, Matěj Říha, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přes dva tisíce podvedených lidí a škoda za více než miliardu korun - taková je prozatím podle kriminalistů bilance vyšetřování firmy, která nabízela výhodné investice na burzách. Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili tři lidi a při domovních prohlídkách zajistili hotovost i luxusní auta.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie odtahuje zabavené auto (video je bez zvuku)Video: Policie ČR

 
Článek

Případ se podle mluvčího NCOZ Jaroslava Ibeheje týká pražské firmy J.O. Investment, policie podezřelé zadržela v úterý.

„Tato společnost podle našich závěrů měla široké veřejnosti neoprávněně a soustavně nabízet investice na světových burzách v USA, Evropě a Asii se zaměřením na akciové indexy, měnové páry - futures a komodity,“ informoval ve čtvrtek Právo mluvčí.

Nabízeli lidem rychlé zbohatnutí. Zbohatli jen sami

Krimi

Podle vyšetřovatelů organizátor a jeho dva společníci ale žádné investice neprováděli. „Vylákané finanční prostředky měli používat výhradně pro svoji spotřebu, především k nákupu nemovitostí, luxusních vozidel a luxusního zboží,“ sdělil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Policisté zajistili při domovních prohlídkách majetek za miliardu.

Policisté v souvislosti s případem hovoří o tzv. Ponziho schématu, kdy firma láká klienty na vysoké výnosy při investicích, jenže vybrané peníze se místo zvýhodnění v byznysu použijí na vyplacení původních investorů.

Foto: Policie ČR

Kromě luxusních aut zajistili policisté při domovních prohlídkách také hotovost.

Foto: Policie ČR

Mezi zajištěným majetkem byla řada luxusních vozidel.

„Prověřováním bylo zjištěno, že proklamované výnosy měly být zcela nereálné (cca od 30 do 100 procent). Snahou obviněných mělo být udržení celého systému v provozu co nejdéle,“ popsal Ibehej.

Podvod za 284 milionů, stovky poškozených. Policie obvinila dvojici z vylákání peněz

Krimi

Kriminalisté zadrželi tři lidi, které obvinili z podvodu, za což podezřelým hrozí až desetileté vězení. Trestní stíhání probíhá na svobodě. Policie provedla také 18 domovních prohlídek, při kterých zabavila majetek za více než miliardu korun.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté z NCOZ provedli 18 domovních prohlídek.

Detektivové zaznamenali zatím 2060 poškozených klientů a škodu za více než miliardu korun, vyšetřování ale pokračuje a policisté předpokládají, že počet obětí a škoda výrazně vzrostou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám