Hlavní obsah

Falešný policista Masaryk ukradl auto a dostal podmínku

Právo, ČTK, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mělník

Třiadvacetiletému Michalu Dančovi z Kralup nad Vltavou, který se letos v dubnu vydával za policistu a zmocnil se cizího vozu, ve čtvrtek Okresní soud v Mělníku uložil dvouletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na 3,5 roku s dohledem. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně se odvolala.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Třiadvacetiletý Michal Danč alias Masaryk u soudu

Článek

Pro obžalovaného požadovala nepodmíněný trest a vyhoštění z okresu Mělník na dva roky. Podle rozsudku musí muž také uhradit škodu.

Muž, který byl už dříve trestaný například za loupež, podle svých slov našel skutečný policejní průkaz. S ním pak v polovině dubna tohoto roku přišel za mužem z Kralup nad Vltavou a představil se jako Masaryk.

„Tvrdil, že jsem celostátně hledaný. Věděl jsem, že to je nesmysl a on nabídl, že tento prý chybný zápis za 500 korun z registru vymaže. Chtěl po mě auto, aby to mohl jet na stanici rovnou vymazat,“ popsal část setkání s falešným policistou poškozený muž z Kralup.

Auto, u něhož se oba bavili, mělo stále klíčky v zapalování. Jeho majitel nechtěl auto půjčit, nabízel údajnému policistovi, že jej odveze, ale to Danč nechtěl. Využil, že byly klíčky v zapalování, sedl do auta a ujel se slovy, že jej zase za hodinu přiveze. To ale neudělal, majitel auta šel vše nahlásit na policii. Hlídky pak Danče našly a zadržely, ačkoli se ještě pokusil utéci.

U soudu ve čtvrtek přiznal, že průkaz zneužil a auto poškozenému sebral. Odmítal, že by vzal peníze. „To nikdo neviděl,“ hájil se. Za zneužití cizí věci dostal podmíněný trest na 3,5 roku. Danč se vzdal odvolání, státní zástupkyně se však hned odvolala, protože pro recidivistu žádala vyšší trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám