Hlavní obsah

Falešní policisté v Praze zastavili auto jako mafiáni a ukradli milión

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražská policie od středečního rána pátrá po trojici lupičů, kteří v přestrojení za policisty přepadli v hlavním městě posádku osobního automobilu. Spoutané posádce ukradli hotovost a věci za milión korun. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc.

Článek

Přepadení proběhlo kolem šesté hodiny ráno v Praze 6 na křižovatce ulice Březanova a U Boroviček. Tři neznámí pachatelé zablokovali černým vozidlem Renault Mégane zelený vůz Škoda. Dva muži maskovaní kuklami a se zbraní v ruce vystoupili z černého vozidla v kombinézách s netypickým bílým nápisem policie a vykřikovali, že se jedná o policejní akci.

„Řidiče se spolujezdcem poté připoutali k volantu a madlu nad dveřmi a zbraní je navíc udeřili do oblasti hlavy. Z vozidla odcizili notebook, mobilní telefon, peněženku s doklady a hotovost přesahující milión korun. Pak z místa odjeli,“ řekla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

V případě dopadení hrozí lupičům až dvanáctiletý pobyt za mřížemi. Policisté se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc. „Jakékoliv informace k této události přijmou policisté na tísňové lince 158 nebo kterékoliv policejní služebně,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám