Hlavní obsah

Exstarosta Kvapil a extajemník Novotný můžou z vazby jen na miliónové kauce

Právo, tr
Brno

Exstarosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil a extajemník radnice Brno-střed Radovan Novotný by mohli být propuštěni z vazby. Rozhodl o tom Okresní soud Brno-venkov. Novinkám to potvrdil jeho mluvčí Michal Hoskovec.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Aleš Kvapil (vlevo) a Radovan Novotný

Článek

Zdůraznil však, že propuštění je podmíněno u Kvapila složením kauce ve výši čtyř miliónů korun, u Novotného dvou miliónů.

Rozhodnutí také není pravomocné. Po doručení je může do tří dnů napadnout státní zástupce, jeho stížnost by měla odkladný účinek, říká Hoskovec. Pokud by se tak stalo, řešil by návrh na propuštění krajský soud.

Oba zadržení požadovali po investorovi podle zatím nepotvrzených informací čtyřmiliónový úplatek za to, že získají potřebné povolení pro plánovaný velký objekt v městské části Žabovřesky.

Investor po vyslovení tohoto požadavku od stavby ustoupil a věc oznámil policii. Kvapil i Novotný byli vlivnými členy brněnské ODS, po medializaci aféry byli vyloučeni. Podali si stížnost proti vazebnímu stíhání. Krajský soud ji zamítl, nicméně překvalifikoval jejich vazbu tak, aby mohli být propuštěni na kauci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám