Hlavní obsah

Exředitelka Bulovky Vrbovská zůstává ve vazbě

Právo, Matěj Říha
Praha
Aktualizováno

Bývalá ředitelka Nemocnice Na Bulovce Andrea Vrbovská zůstává ve vazbě. Pražský městský soud ve čtvrtek podle informací Práva v neveřejném jednání zamítl stížnost, kterou proti uvalení vazby podala. Vrbovská figuruje mezi obviněnými v kauze ovlivňování veřejných zakázek u pražských nemocnic.

Foto: Nemocnice Na Bulovce

Nemocnice Na Bulovce

Článek

Mluvčí soudu Markéta Puci novinářům sdělila, že výsledek rozhodování zatím sdělit nesmí. „Výsledek bude doručován prostřednictvím soudu, který vzal paní obviněnou do vazby. Nejprve se musí vyhotovit a teprve potom bude doručen,” vysvětlila Puci. Pokud by však dal senát příkaz k okamžitému propuštění, bylo by informaci možné zveřejnit ihned.

Kromě Vrbovské ve vazbě zůstává také ústecký podnikatel Tomáš Horáček, jehož policisté považují za ústřední postavu celého příběhu. Ve vazbě jsou kvůli tomu, že se policisté obávají, že by mohli ovlivňovat dosud nevyslechnuté svědky nebo pokračovat v trestné činnosti. Zbývající obvinění jsou stíháni na svobodě.

Případ se týká dvou údajně zmanipulovaných zakázek. Případ Nemocnice Na Františku se točí kolem výběrového řízení na zajištění stravovacích služeb s předpokládanou cenou 33 miliónů korun. Druhá část pak tendru na úklidové služby pro Nemocnici Na Bulovce, jejíž cena se odhadovala na 149 miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám