Hlavní obsah

Expolicista podezřelý z brutální vraždy zřejmě zabíjel ze žárlivosti

Právo, Novinky, rav, ok
Cheb

Inspekce podezřívala nyní zadrženého bývalého policistu podle informací deníku Právo z brutálního činu, který se stal před deseti lety, už od samého začátku, dokonce ho krátce po smrti mladého muže navrhla obvinit. Vyšetřující státní zástupkyně to ale kvůli nedostatku důkazů odmítla učinit. Policista pak po několika měsících odešel do civilu, údajně právě i kvůli problémům s inspekcí.

Mluvčí inspekce k zadrženým mužůmVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

Za celým případem stojí podle zjištění redakce žárlivost. Podezřelý muž zákona údajně nesnesl přítomnost jakéhokoli jiného muže v blízkosti své tehdejší přítelkyně a nynější manželky a měl kvůli tomu už před vraždou opakovaně konflikty, některé i fyzické.

Případ se odehrál 23. listopadu 2008. Muž tehdy odešel kolem půl druhé v noci z diskotéky domů, když ho začali pronásledovat pachatelé. Ti ho následně dostihli a měli odvézt k přehradě, kde jej napadli. Útočníci ho podle tehdejších informací následně přivázali k autu a vlekli ho k hlavní silnici. V tu dobu oběť zřejmě ještě žila. Mrtvé tělo bylo později nalezeno u hlavní silnice.

Foto: Novinky

Zadržený bývalý policista, kterého inspekce podezírá z vraždy.

Podle dostupných informací bylo tělo oběti ve zdevastovaném stavu, bylo polosvlečené, muž měl těžké poranění hlavy a zlomenou nohu. Jak vyplynulo z výpovědi svědků, měl tehdy být policista na diskotéce spolu se svou přítelkyní a odešel nedlouho po oběti.

Zadrželi i kamaráda

Inspekce zdržela expolicistu a druhého muže v pátek ráno. Obviněni zatím z ničeho nebyli. „Pachatelé brutálním způsobem zavraždili šestadvacetiletého mladého muže, kterého na odlehlém místě nedaleko přehrady Bílý Halštrov nejdříve těžce zranili útokem a následně ho zavraždili. Muž následkům mučení a těžkých poranění podlehl na místě,“ popsal v pátek dopoledne mluvčí inspekce Ivo Mitáček.

Druhý muž podezřelý z brutálního činu je podle důvěryhodného zdroje redakce kamarádem bývalého policisty. V tuto chvíli ho pracovníci GIBS jako zadrženého rovněž převážejí do Karlových Varů, aby mu tam předali usnesení o zahájení trestního stíhání a následně ho vyslechli.

Jeho přesun z bydliště, kde muže brzy ráno zatkli, se zdržel kvůli domovní prohlídce, kterou u něj lidé z GIBS během dopoledne dělali.

Reklama

Výběr článků

Načítám