Hlavní obsah

Expert kriminálky hrál na dvě strany, nyní je stíhán

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Trestní stíhání na krku, hrozící vyhazov z práce a ještě k tomu malý krůček od vyškrtnutí ze seznamu soudních znalců. Tento výčet pohrom se valí na kriminalistického experta Miloslava Myslíka z Plzně. Nevyplatila se mu práce pro obě strany sporu.

Článek

Od minulého týdne je trestně stíhán za zneužití pravomoci veřejného činitele. Jako policejní expert z oddělení kriminalistické techniky Západočeské policejní správy zpracoval v případu vraždy odborná vyjádření, která si následně coby znalec zaplacený advokátem zpochybnil. Na případ upozornilo jako první Právo. [celá zpráva

V posudku zpochybnil vyšetřovací pokus

"V době, kdy jako policista působil při vyšetřování trestné činnosti, řádně neplnil své povinnosti, protože ty skutečnosti, které posléze popsal jako znalec ve znaleckém posudku pro obhajobu, neuvedl v odborném vyjádření pro účely vyšetřování," řekla okresní státní zástupkyně Antonie Zelená.

Věc se provalila během líčení s Lubošem Kovrzekem, obžalovaným z vraždy manželky. [celá zpráva]

"Vedení policie jsme na to upozornili, abychom si nenarušili dokazování u soudu," uvedla náměstkyně krajské státní zástupkyně Dagmar Lindenthalová. Žalobci vadilo to, že Myslík byl jako expert přítomen vyšetřovacímu pokusu na místě činu, a poté jako znalec zaplacený protistranou upozornil v posudku na nesprávný postup policie během pokusu.

Žena měla ležet se zapnutým fénem ve vaně

Soud také proto posudek pro obhajobu nepřipustil jako důkaz. Myslík měl posoudit, zda si poškozená mohla způsobit smrt sama neodbornou manipulací s fénem ve vodě. Kovrzek, kterého žalobce viní z toho, že manželku utopil ve vaně, tvrdí, že ženu už mrtvou našel ve vaně , kde byl zapnutý fén.

Policejní šéfové Myslíka zatím postavili mimo službu. Sám Myslík se k celé věci odmítl vyjádřit. "Nebudu to komentovat," řekl expert, kterému hrozí také vyloučení ze seznamu soudních znalců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám