Hlavní obsah

Exekutor Višváder půjde kvůli zpronevěře 80 miliónů před soud

Právo, rav

Pražský exekutor Jozef Višváder půjde k soudu, tentokrát však jako obžalovaný ze zpronevěry více než osmdesáti miliónů korun firmy Geosan Group.

Foto: Policie ČR

Jozef Višvader

Článek

„Dnes jsme na dotyčného podali obžalobu k Městskému soudu v Praze, a to pro zpronevěru a zneužití pravomoci úřední osoby, přičemž za druhý z těchto trestných činů mu hrozí pět až dvanáct let,“ řekla v úterý Právu mluvčí pražských městských žalobců Štěpánka Zenklová.

Doplnila, že Višváder zpronevěřil jistinu ve výši více než 80 miliónů korun, kterou na jeho exekutorský účet složila v prosinci 2011 zmíněná firma.

„Tento povinný ji tam složil proto, aby mohl nakládat se svým majetkem, než bude ukončeno jeho exekuční řízení, a obžalovaný tyto peníze zpronevěřil,“ podotkla Zenklová.

Višváder mezitím loni v březnu zmizel do zahraničí, ale za několik dnů jej objevili rumunští policisté nedaleko města Siret, když se snažil přejít hranice na Ukrajinu. Následně jej česká policie dopravila do vlasti.

Višváder figuroval v několika firmách, a to i v době, kdy byl už exekutorem, a v roce 2006 byl odsouzen za leasingový podvod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám