Hlavní obsah

Europol v Británii vypátral mladého Čecha, který hrozil terorem v pražské škole

Chtěl na sebe upozornit, tak vysvětlil 25letý muž ze Středočeského kraje vyhrožování teroristickým útokem na jednu z pražských škol. Europol jej vypátral ve Velké Británii a ve čtvrtek byl zadržen po příletu do Prahy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Ve spolupráci s Europolem se kriminalistům podařilo vytipovat konkrétní osobu, která příspěvek na sociální síť umístila. Jednalo se o 25letého muže, který se zdržoval na území Velké Británie,“ oznámila v pátek mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Ve čtvrtek odpoledne byl mladý muž zadržen a převezen k výslechu. Jako motiv podle policie uvedl, že chtěl na sebe upozornit a vzbudit reakce. Teroristický čin policisté vyloučili.

„I přesto, že se ze strany mladého muže jednalo zřejmě o neuvážený čin, přesto se bude zpovídat z přečinu šíření poplašné zprávy, za který lze v případě pravomocného odsouzení uložit až dvouletý trest odnětí svobody,“ konstatovala Suchánková.

Policie anonymní výhrůžku na fiktivním facebookovém profilu zachytila 23. června. Policisté zvýšili ostrahu u pražských škol a začali pátrat po autorovi. Do akce bylo zapojeno asi 300 policistů.

Reklama

Související články

Anonym vyhrožuje střelbou na škole v Praze

Policie prověřuje další anonymní oznámení, jehož pisatel vyhrožuje střelbou ve škole v Praze. Informaci zachytila na sociální síti. Naposledy policie podobný...

Výběr článků

Načítám