Hlavní obsah

Dvouletý chlapec se vážně popálil v ordinaci lékaře

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STŘÍBRO

Na popáleninovém centru v Praze na Vinohradech skončil v pondělí dvouletý chlapec ze Stříbra. Ohněm byl zasažen přímo v ordinaci dětského lékaře na poliklinice ve Stříbře. Podle informací Práva k události napomohla souhra nešťastných náhod a možná také nedbalost ze strany zdravotnického personálu.

Článek

"Chlapce přivezli rodiče do ordinace na banální převaz poraněné ruky. Lékařka ránu vyčistila lihovou desinfekcí. Dítě pak prošlo ještě v ordinaci těsně kolem zapálené  svíčky a od plamínku mu chytla desinfekce na ruce. Oheň se mu postupně rozšířil na dvacet procent těla," řekl zdroj obeznámený s případem.

Rodiče ihned syna naložili do auta a převezli do Plzně, odkud byl transportován na popáleninové centrum do Prahy. "Měl zasažené ručičky a hrudník," doplnil lékař z letecké záchranky Michal Mareček.

Případ už začala vyšetřovat policie, kterou informovali rodiče. Vedení polikliniky záležitost policii neoznámilo."Zahájili jsme úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Zkoumáme i případné porušení povinností ze strany zdravotnického personálu ordinace,"potvrdil na dotaz Práva tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže.

Reklama

Výběr článků

Načítám