Hlavní obsah

Dvouletou holčičku zřejmě utýral otčím

Právo, Novinky, Karel Otcovský, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM
Aktualizováno

V Černčicích na Lounsku řeší kriminalisté od pátečního večera smrt dvouleté holčičky. Mluvčí severočeské policejní správy Šárka Poláčková Novinkám sdělila, že v té souvislosti byl zatčen druh dívčiny matky.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Tragédie se odehrála v bytovém domě v Černčicích na Lounsku.

Článek

„Muž je podezřelý z ublížení na zdraví s následkem smrti a týrání svěřené osoby. Bude podán podnět k návrhu na uvalení vazby,“ řekla Poláčková. Mluvčí dodala, že zadrženému je 29 let.

Dívka podle policie zemřela v pátek odpoledne, v době, kdy byla doma pouze s přítelem své matky. Přesné okolnosti smrti podle Poláčkové teprve určí pitva.

Dívku mohla bít i matka

Podle sousedky Anny Novákové k ní přišel otčím s bezvládnou holčičkou v náručí včera odpoledne. Vešel do bytu a začal ji oživovat. S tělem různě manipuloval a dívku fackoval. Holčička krvácela na tvářích a z nosu. Sousedka si povšimla modřin po celém dívčině těle. Syn, který byl přítomen zavolal záchranku. Muž pak snesl tělo na práh vchodových dveří a čekal na příjezd záchranářů. Ti pak dívku asi půl hodiny oživovali.

Sousedé v domě s devíti byty řekli Právu, že matka se o holčičku starala příkladně. Bylo jí okolo dvaceti let a jmenovala se Petra. Jedna svědkyně ale naopak Právu pověděla, že matka holčičku bila. Potvrdila, že zadrženým mužem je Slovák, který se do bytu nastěhoval před nedávnem. Sousedé vypověděli, že se odtamtud často ozýval křik.

foto: Novinky/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám