Hlavní obsah

Dvouletého chlapce pokousala fena staforda

– BRNO

Lékaři brněnské fakultní nemocnice v Bohunicích v neděli večer operovali dvouletého chlapce, kterého o víkendu vážně pokousal kříženec stafordšírského teriéra. Fena chlapce napadla na dvoře domu jeho dědečka ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku.

Foto: Jan Eret

Hlavní soutěžní část proběhne v sobotu 23. dubna a v neděli na ni naváží tři hudební a textařské workshopy.

Článek

Podle mluvčí břeclavské policie Kamily Haraštové se incident odehrál v sobotu kolem 17. hodiny, když přišel chlapec s rodiči na návštěvu.

"Na dvoře začal bezdůvodně křičet, což byl zřejmě podnět k tomu, aby fena zaútočila. Zvíře vyběhlo z nezajištěné ohrady a chlapci se zakouslo do tváře a do krku," popsala mluvčí. Psa odtrhla od svého dítěte matka, která přitom byla sama lehce zraněna.

Chlapec byl nejprve převezen do břeclavské nemocnice, ovšem vzhledem k četným zraněním pak putoval na kliniku plastické chirurgie do Brna. "Hoch již byl operován a je ve stabilizovaném stavu," potvrdila dnes Novinkám mluvčí nemocnice Jana Kejdová.

Pes, který skončil po vyšetření u veterináře v útulku, patří podle Haraštové synovi majitele domu. Policie nyní zkoumá míru nedbalosti u člověka, který nechal otevřená vrátka od psího výběhu. Případ vyšetřuje jako podezření z ublížení na zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám