Hlavní obsah

Dvojice prodávala prášky všeho druhu, policie našla přes milion korun

Novinky, kub
Praha

Nelegální byznys s léky s psychotropními účinky rozjeli na internetu podle kriminalistů manželé z Pardubicka. Při domovní prohlídce policie našla přes milion korun v hotovosti. Dvojice podle vyšetřovatelů vydělávala prodejem desítky tisíc korun měsíčně, přičemž navíc pobírala sociální dávky.

Foto: Policie ČR

Peníze z nelegálního byznysu s léky manželé podle policie ukrývali také v kasičkách

Článek

Kriminalisté dvojici (muž 37 a žena 40) z Pardubicka zadrželi tento týden, o případu v pátek informoval mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

„Jejich protiprávní činnost počala rokem 2017, kdy nabízeli léčivo na internetu. Po zaplacení však zboží nedodali a s poškozenými nekomunikovali. Za tuto podvodnou činnost tak byli v minulosti trestně stíháni na Pardubicku. Nicméně se nepoučili, ba naopak,“ popsal případ mluvčí.

Gang vozil naoko štukovou omítku, z drcených léků uvařil kila pervitinu

Krimi

Podle vyšetřovatelů manželé rozšířili obchodování v roce 2018 do celého Česka, na různých internetových portálech nabízeli například Apo-zolpidem, Neurol, Diazepan, Xanax, Lexaurin, Hypnogen, Stilnox a Tramal.

Foto: Policie ČR

Obvinění podle policie prodávali léky s psychotropním účinkem

„Objednané, mnohonásobně předražené léčivo pak předávali osobně na Pardubicku nebo zasílali na uvedené adresy zájemcům po celé ČR. Recepty si obstarávali od svých obvodních lékařů, příbuzných nebo dalších osob,“ upřesnil Rybanský s tím, že měli používat bankovní účet vedený na svého známého.

Policie odhalila rozsáhlé zneužívání léků u dětí a mladistvých

Krimi

Při zadržení policisté našli u dvojice doma přes milion korun v hotovosti v různých měnách, léky a podací lístky na poštu se složenkami.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté našli u dvojice přes milion korun v hotovosti

Dvojice měla podle Rybanského z léků desítky tisíc měsíčně, k tomu ale rovněž pobírala sociální dávky. Policie případ vyšetřuje jako nedovolené nakládání s omamnými látkami, za což dvojici hrozí až desetileté vězení.

Foto: Policie ČR

Kromě léků a poštovních složenek našla policie hotovost v bankovkách i mincích

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám