Hlavní obsah

Dvojice obviněná z vraždy na Písecku je už ve vazbě

Právo, orh
Písek

Českobudějovický soud uvalil vazbu na 34letého muže a o pět let mladší ženu ze Slovenska, kteří podle kriminalistů v lednu zavraždili v Dobešicích na Písecku 59letého muže a jeho o pět let mladší manželku. V pátek o tom informovala policie.

Foto: Policie ČR

Dvojice chvíli po svém zadržení v Rumunsku

Článek

Po činu oba domnělí pachatelé utekli do Rumunska, kde je však tamní policisté vypátrali na severovýchodě země v horách. Rumunské orgány následně dvojici vydaly do České republiky, načež v úterý duo do Českých Budějovic eskortovala zásahová jednotka.

„Kriminalisté z dosavadního šetření případu zjistili, že obviněná měla v uplynulých letech na zavražděný manželský pár určitou vazbu,“ uvedla k případu mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová s tím, že další informace budou policisté podávat postupně podle vývoje.

Foto: Policie ČR

Mrtvé našel jejich syn v mobilheimu.

Pachatelé manželský pár podle policie ubodali 7. ledna v mobilním domě u rybníka v katastru obce Dobešice v části Pazderna. O den později objevil těla rodičů jejich syn. Podezřelí byli v Rumunsku zadržení 18. ledna. Policisté zatím neprozradili motiv činu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám