Hlavní obsah

Dvojice láká podvodně peníze na pomoc dětem

– České Budějovice
Právo, ch

Jihočeští policisté pátrají po dvojici podvodníků, kteří se pod záminkou sbírky na kojenecké ústavy a dětské domovy snaží vylákat od lidí peníze.

Foto: Policie ČR

Dvojice podezřelých

Článek

Jedná se o ženu, která podle policie vybírá na základě pokynů svého společníka finanční příspěvek ve výši desítek korun. Za vybrané „drobné” pak rozdává drobnosti jako plastové smajlíky, gumičky nebo obrázky.

„Žena se pohybuje v obchodních centrech, restauracích, nádražích i ulicích měst. Žádná sbírka není registrovaná na ženu či jejího společníka ani na společnost ADONISON, jejímiž doklady se žena při dotazech dárců ohání,“ informoval Právo krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Předměty, které žena rozdává

Dodal, že z dosud shromážděných informací vyplývá, že žena v každém městě „vybírá“ na místní či nejbližší dětský domov, aby působila co nejvíce věrohodně. Dvojici se už takto povedlo podvodně získat zřejmě několik desítek tisíc korun a falešné sbírky dvojice provozuje od jara loňského roku.

„Není vyloučeno, že nyní přijde s novou legendou – získávání peněz pro psí útulky. Prosíme proto, aby se lidé, kteří byli ženou osloveni a dali jí peníze, přihlásili na lince 158,” doplnil Matzner.

Anketa

Přispíváte do pouličních sbírek?
často
1,9 %
jen občas
18,8 %
ne
79,3 %
Celkem hlasovalo 624 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám