Hlavní obsah

Dvě dívky se zranily při havárii pouťové atrakce

KARLOVY VARY

V Ostrově na Karlovarsku se v sobotu odpoledne poranily dvě dívky při pádu v pouťové atrakci. Dívky ve věku deset a 14 let se houpaly ve speciální kleci. Poté, co se utrhlo jedno z ramen držících klec, houpačka se ve výšce prudce zastavila a dívky upadly. Jedna se poranila na hlavě a druhá na ruce, jejich zranění jsou spíše lehká.

Článek

Obě dívky byly převezeny k ošetření na chirurgické oddělení nemocnice v Ostrově. Případ začala ihned vyšetřovat policie, aby zjistila, co bylo příčinou závady na houpačce. Jeden z provozovatelů atrakcí, Josef Schmied, považuje událost za nepříjemnou, ale podle něho se nestalo nic vážného.

"K úrazu došlo na velké houpačce kde se lehce zranily dvě dívky. Policie věc nadále šetří. Zřejmě se jedná o zanedbanou údržbu provozovatele této pouťové atrakce," řekla Právu Martina Kohoutová, mluvčí Západočeské policie.

Vypadá to, že jedno ze čtyř ramen držících takzvanou přehoupávací klec, se náhle uvolnilo ze závěsů. Úplnému pádu na zem ale zabránila kleci další tři ramena, na nichž je zavěšená. Schmied tvrdí, že vzhledem k vícenásobnému jištění se nemohla klec zcela uvolnit. Proč ale jeden ze závěsů vyklouzl, neví.

Nehod je ročně víc

Nehody na pouťových atrakcích nejsou v posledních letech příliš časté. V loňském roce se například v červnu lehce zranil šestiletý chlapec na autodromu v Ostravě-Porubě, když od pletiva nad autíčky odlétla jiskra.

Vážnější nehoda se pak stala v červenci na pouti v Březnici na Příbramsku, když na bobové dráze vykolejil a spadl druhý vozík soupravy. Oba pasažéři byli zraněni - jedenáctiletá dívka utrpěla otevřenou zlomeninu bérce, její otec se zranil lehce.

Na podobné atrakci se stala vážná nehoda i začátkem letošního června, kdy se tři lidé zranili na bobové dráze na pražském Proseku. Střet se podle provozovatelů stal tak, že na dráze neznámo proč zastavil vozík, ve kterém jely dvě dívky. Jedna z nich údajně zůstala stát navzdory zákazu v dráze a narazil do ní druhý bob.

Reklama

Výběr článků

Načítám