Hlavní obsah

Dva muži v pražském metru pomohli osmdesátileté ženě s chodítkem, pak ji okradli

Novinky, luh
Praha

Mobilní telefon v hodnotě čtyři tisíce korun odcizili dva muži ženě poté, co jí nabídli pomoc s chodítkem na eskalátorech ve stanici metra Flora. Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což mužům v případě odsouzení hrozí až dva roky vězení, informoval ve čtvrtek mluvčí pražské policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Muži pomohli ženě a sebrali mobilVideo: Policie ČR

 
Článek

Již při výstupu z metra na stanici Flora se k ženě připojili dva muži a nabídli jí pomoc, protože se špatně pohybovala a měla chodítko. Z bezpečnostních kamer je vidět, jak muži vehementně stařence pomáhají s chodítkem a taškou, kterou si vzali před sebe, a osmdesátiletou ženu nechali na eskalátorech za sebou.

„Když pak jeli po eskalátorech nahoru, ženě začal v tašce zvonit mobilní telefon, který se rozhodla nezvednout a vyřídit až v klidu ve vestibulu. Tam ale zjistila, že mobil v hodnotě čtyři tisíce korun již v tašce není a zmizel,“ sdělil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Podezřelí muži v metru

K incidentu došlo na konci srpna, nyní se s případem policie obrací na veřejnost. „Pokud někdo muže zachycené na bezpečnostních kamerách poznává, ať se ozve na linku 158,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám