Hlavní obsah

Dva mladíky na poli u Mimoně zasáhl blesk, jeden je těžce zraněný

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

S těžkými popáleninami skončil v liberecké nemocnici devatenáctiletý mladík, kterého na poli u Mimoně na Českolipsku zasáhl v neděli odpoledne blesk.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle mluvčí zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenky Markovičové blesk zasáhl mladíka a jeho o rok mladšího kamaráda po půl šesté odpoledne.

Mladý muž byl po zásahu v bezvědomí. Druhý, o rok mladší mladík, kterého také zasáhl blesk, do doby příjezdu záchranářů kamaráda resuscitoval.

„Postupoval přesně podle instrukcí pracovnice operačního střediska záchranné služby, která s ním komunikovala mobilním telefonem. Byl velmi statečný,“ popsala záchrannou akci Markovičová.

Devatenáctiletého mladíka ve vážném stavu transportoval vrtulník na oddělení ARO liberecké nemocnice. Jeho zdravotní stav neumožňoval transport do vinohradského popáleninového centra.

Osmnáctiletého mladého muže hospitalizovali na JIP oddělení pediatrie českolipské nemocnice. „Je ve stabilizovaném stavu. V nemocnici zůstane jeden, dva dny na pozorování,“ řekl Právu mluvčí českolipské nemocnice Petr Pokorný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám