Hlavní obsah

Dva lidé zranění při požáru v Bohumíně jsou stále ve velmi vážném stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumnín
Aktualizováno

Po tragickém požáru v panelovém domě v Bohumíně na Karvinsku, který v sobotu nepřežilo 11 lidí, zůstávají čtyři zranění v nemocnici. Stav dvou pacientů je velmi vážný. Požár byl podle policie pravděpodobně založen úmyslně, jeden člověk byl v té souvislosti krátce po činu zadržen.

Požár domu z vrtulníkuVideo: ZZS MSK

 
Článek

„Stav pacientů se nezměnil. Dva jsou umístěni na jednotce intenzivní péče ve velmi vážném stavu. Jeden z nich je napojen na plicní ventilaci," uvedla mluvčí ostravské fakultní nemocnice Petra Petlachová.

Zranění dalších dvou pacientů jsou méně závažná. „Nejsou v ohrožení života a jsou umístěni na běžném oddělení," uvedla. Zatím se podle ní ani u jednoho nepočítá s propuštěním do domácí péče.

Byl jako Jekyll a Hyde. O muži z Bohumína jeho známí mluví každý jinak

Krimi

Třetina obyvatel bohumínského paneláku se mezitím již vrátila do svých bytů, zpátky mohli od nedělního odpoledne. Objekt je ale stále odpojen od plynu, vody i elektřiny. Po požáru museli budovu opustit všichni obyvatelé, noc ze soboty na neděli strávili nejčastěji u příbuzných a známých.

„Problém je v tom, že vše je prolité vodou. Elektrické rozvody musí nejprve vyschnout. Elektrikáři řekli, že na to potřebují ještě dva dny. Předpokládáme, že elektřinu zapnou ve středu," řekl místostarosta Bohumína Igor Bruzl (ČSSD).

S největší pravděpodobností za požárem stojí rodinné neshody. Uvedl to už dříve Bruzl. Podle obyvatele domu Miroslava, který si v neděli s rodinou přišel pro své věci, jde o obrovskou tragédii. „Známe ty lidi, kterým se to neštěstí stalo," uvedl.

Požár bytu v Bohumíně pohledem hasičůVideo: HZS Moravskoslezského kraje

Podle něj šlo o tříčlennou rodinu s asi osmiletým chlapcem. V bytě údajně byla narozeninová oslava, na kterou přišly i děti sousedů z nižšího patra. Chlapci si podle něj spolu hrávali.

Seděl na parapetu a hořel, pak skočil, popsala svědkyně tragédii v paneláku

Krimi

Požár v 11. patře panelového domu v Nerudově ulici v části Nový Bohumín vypukl krátce před 18:00. Šest lidí, včetně tří dětí, zemřelo v bytě. Dalších pět lidí poté, kdy se snažili před ohněm uchránit skokem z domu. Zraněno bylo deset lidí včetně dvou hasičů a policisty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám