Hlavní obsah

Ďuričko čelí exekucím, má obstavené všechny účty

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Odsouzený podnikatel Bohumír Ďuričko se dostal do těžkých finančních problémů. Čelí hned několika exekucím a má obstavené všechny účty včetně těch vedených u advokátů. Kvůli tomu prý nemůže platit ani výživné na své děti.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bohumír Ďuričko

Článek

Důvodem je skutečnost, že Ďuričko loni prohrál spor s družkou Václava Kočky mladšího (40), za jehož vraždu z října 2008 si odpykává 12,5 roku vězení.

Kočkova partnerka Markéta Palečková na rozdíl od nejbližších příbuzných zastřeleného muže v minulosti neuspěla u trestního senátu s požadavkem na odškodnění ve výši 240 tisíc korun pro sebe a také pro svého syna z prvního manželství.

Loni v létě ale uspěla se žalobou na náhradu škody, v níž po Ďuričkovi chtěla zaplatit zmíněné částky a vysoudila na něm pravomocně celkem 480 tisíc plus úhradu nákladů za soud činící zhruba dalších sto tisíc korun. Na takový dluh však Ďuričko prostředky neměl.

„V současnosti tak běží exekuce na všechny Ďuričkovy účty, dokonce i na ty, které má vedeny u mých kolegů advokátů, a výsledek je takový, že nyní vůbec nemůže disponovat s penězi a paradoxně tak ani platit výživné na své vlastní děti,“ řekl v pátek Právu jeden z Ďuričkových právníků Michal Šalamoun.

Kočkova družka navíc po odsouzeném podnikateli žádá v žalobě na ochranu osobnosti pro sebe, syna z prvního manželství i společné dítě s Kočkou dalších deset miliónů.

Šalamoun připomněl fakt, že všichni Kočkovi nejbližší příbuzní včetně rodičů či dětí dostali dosud maximálně zákonem určených 240 tisíc korun na osobu.

Samotnému Ďuričkovi připadá nynější situace podle slov jeho advokáta absurdní. „Komentoval to tak, že je šílené, že platí Kočkově milence místo toho, aby platil vlastním dětem,“ přiblížil reakci odsouzeného jeho právník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám