Hlavní obsah

Dudovi hrozí pokuta a trestné body

– Karlovy Vary
Právo, Rudolf Voleman, Martin Polák

Chomutovskému hokejistovi Radku Dudovi, který je už několik týdnů obviněn kvůli podezření ze spáchání přečinu výtržnictví v souvislosti s napadením 63letého Josefa H. v lednu v Karlových Varech, hrozí v přestupkovém řízení na karlovarském magistrátu i pokuta a přičtení tří bodů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radek Duda

Článek

Posuzování dopravního přestupku, kdy podle svědků nedal řidič Duda na přechodu pro chodce muži přednost, totiž posuzují zvlášť karlovarští úředníci na odboru dopravy.

„V případu jsou posuzovány dvě věci nezávisle na sobě,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta. „Ze strany policie byl řidič BMW obviněn z přečinu výtržnictví kvůli napadení chodce, přičemž toto vyšetřování ještě není ukončeno. Na karlovarském magistrátu je pak posuzován zvlášť přestupek proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,“ konstatoval.

Mluvčí karlovarské radnice Jan Kopál odmítl potvrdit, že úředníci Dudův případ řeší v přestupkovém řízení. „Podle zákona jde o jednání neveřejné, takže nemohu potvrdit ani vyvrátit jména těch, jejichž přestupky náš úřad řeší,“ vysvětlil.

Může přijít o tři body

Na otázku, jaký trest hrozí řidiči, u něhož se prokáže, že nedal na přechodu pro chodce přednost, uvedl: „Za takový přestupek hrozí viníkovi pokuta v rozmezí dva a půl až pět tisíc korun a přičtení tří bodů,“ uvedl mluvčí.

„Jsem kvůli řešení tohoto přestupku předvolán na příští týden na karlovarský magistrát,“ uvedl Josef H., který musel po incidentu na přechodu vyhledat lékařské ošetření v karlovarské nemocnici.

Podle zdroje Práva, který chtěl zůstat v anonymitě, karlovarští úředníci už o přestupku rozhodli, přičemž údajně volili nižší úroveň sazby. Podle stejného zdroje se Dudova strana proti tomuto rozhodnutí odvolala.

Právu se nepodařilo informace o odvolání potvrdit, protože Duda na toto téma odmítl hovořit. „Nezlobte se, ale otravujte někoho jiného,“ uvedl do telefonu a zavěsil.

Na magistrát má být k přestupkovému řízení podle informací Práva pozváno pět svědků incidentu.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie obvinila hokejistu Dudu z výtržnictví

Z výtržnictví byl ve středu 23. února obviněn chomutovský hokejista Radek Duda, který je podle obvinění podezřelý v případu napadení 63letého muže na přechodu...

Výběr článků

Načítám