Hlavní obsah

Důchodkyně při vypalování trávy zapálila stodolu, sama utrpěla zranění

Právo, plk
Razová

Vypalování staré trávy se v úterý odpoledne nevyplatilo sedmaosmdesátileté důchodkyni z Razové na Bruntálsku. Během několika vteřin přenesl silný vítr oheň na starší stodolu, od níž chytlo také hospodářské stavení.

Článek

„Podařilo se nám před ohněm uchránit navazující rodinný domek seniorky a chatu, ale seniorka zaplatila nepozornost popáleninami na obličeji a celém těle,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Podle Lukáše Humpla, mluvčího moravskoslezských záchranářů, utrpěla žena popáleniny prvního a druhého stupně. „ A to na obličeji, hrudníku, rukou a části zad,“ dodal Humpl.

„Ačkoli zranění byla hraniční, pacientka byla doposud ošetřena pouze na chirurgické ambulanci v Bruntále,“ doplnil Humpl.

Na místě zasahovali hasiči.

FOTO: HZS Moravskoslezského kraje, Bez zdroje

Na likvidaci požáru se podílelo pět jednotek hasičů. „Při jejich příjezdu na místo hořela stodola vysokým plamenem. Uvnitř objektu bylo uskladněno seno, dřevo, stroje a další materiál,“ popsal. Vítr přenesl oheň i do podkroví druhé stodoly. Hasiči se zaměřili především na záchranu rodinného domku stojícího asi metr od první stodoly a blízké chaty.

„Jednotkám se podařilo dostat požár pod kontrolu během hodiny a půl, zhruba stejnou dobu trvalo dohašování,“ informoval Kůdela. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla stařenčina nedbalost.

Reklama

Výběr článků

Načítám