Hlavní obsah

Důchodce tragicky zahynul, zřítil se do lomu

– BEROUN

Do lomu Alkazar na malé Americe poblíž měta Beroun se v poledne zřítil osmasedmdesátiletý muž. Stařec spadl z výšky několika desítek metrů. Na místo vyjeli hasiči i záchranáři z Řevnic.

Článek

"Muž utpěl po pádu smrtelná mnohačetná poranění. Měl vážný úraz hlavy, hrudníku, otevřenou frakturu femuru a zlomeninu obou klíčků," uvedla Nina Šeblová, mluvčí ÚSZS SK.

Přivolaný lékař již muži nemohl pomoci, dodala Šeblová.

Muž spadl bez cizího zavinění, pravděpodobně při prohlížení lomu uklouzl a zachytil se za strom. Ten se s ním však utrhl, řekla mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Druhý pád v řadě

Jedná se o druhý pád do lomu Alkazar během dvou dnů. V pátek odpoledne se zde zranil na hlavě mladý muž po pádu z šestimetrové výšky.

Úrazy v lomech na Berounsku se občas stávají. Loni v srpnu se v lomu Alkazar při pádu zranil dvacetiletý mladík. Po pádu do hloubky zhruba 20 metrů utrpěl tržné rány na hlavě, pohmožděniny a vyrazil si zub.

Místem nejčastějších tragédii je lom Velká Amerika, který již vyžádal řadu obětí. Mezi nimi nejčastěji plavce, kteří nejsou schopni odolat lákání průzračně čisté vody a zdolávají strmé svahy lomu, kde hrozí podklouznutí. Přístupu zvědavců nedokáže zabránit ani vysoké oplocení.

Reklama

Výběr článků

Načítám