Hlavní obsah

Držel nahou ženu 20 minut ve studené řece. Chtěl jsem, aby se ochladila, tvrdí obžalovaný

Právo, Petr Kozelka
Brno

Zlomená žebra, nos i srdce si ze vztahu s třiatřicetiletým Patrikem Přívarou z Jihlavy odnesla jeho o dva roky mladší družka. Podle obžaloby ji drogově závislý mladý muž několik měsíců psychicky a fyzicky týral a vše mělo vyvrcholit tím, že ji po jedné ze zvlášť divokých hádek odvlekl k řece, donutil svléknout do naha a pak potopit se do studené vody. U brněnského krajského soudu Přívarovi nyní hrozí až osm let vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Patrik Přívara před soudem týrání popřel.

Článek

Na začátku to byla přitom láska jako z romantického filmu. Ona - drogová dealerka, on - feťák, které svedl dohromady zájem o pervitin. Jenže láska mezi dávkami drogy se postupně podle obžaloby změnila v dlouhotrvající noční můru.

„Obžalovaný několik měsíců psychicky a fyzicky týral svou družku tak, že ji hrubě urážel a bezdůvodně napadal ze smyšlených důvodů. Napadání postupně získávalo na četnosti a nakonec k němu docházelo téměř každý den,“ konstatovala v obžalobě státní zástupkyně.

Zamilovala jsem se do něj, no. Navíc na mě byl nejdřív hodný.
poškozená

Vše mělo vyvrcholit loni na začátku října. „Obžalovaný svou družku napadl, sešlehal kabelem od nabíječky a pak ji pod pohrůžkou nožem táhl k řece. Tam ji donutil svléknout se, naházel jí věci do vody a žena pak musela ležet asi 20 minut nahá ve vodě. Když jí nakonec zavolal sám pomoc, byla podchlazená na 34 stupňů, utrpěla několik zlomenin kostí v obličeji a měla po těle četné podlitiny. Brutálně na ni útočil a způsobil jí mučivé útrapy,“ dodala žalobkyně.

Vztah ala Itálie

Přívara se před soudem hájil tím, že jejich vztah byl „prostě Itálie“. „Není pravda, že bych ji napadal denně. A navíc jsem dostal facku od ní i já, i urážky byly z její strany. Ten den, kdy byla v řece, jsme se pohádali, protože mi vyhrožovala, ale rozhodně jsem ji nenutil lézt do řeky, i k řece šla se mnou sama. Jen jsem jí tam řekl, aby se ochladila,“ tvrdil muž.

Údajná oběť před soudem těžko hledala vysvětlení, proč od svého milého dávno neodešla, například po tom, co jí půl roku před posledním incidentem měl zlomit nos a následně i žebra, když si podle svých slov postěžovala, jak se strašně změnil.

„Zamilovala jsem se do něj, no. Navíc na mě byl nejdřív hodný. A pak už jsem z něj měla strach, vyhrožoval, že ublíží mně i rodině, když od něj odejdu,“ slzela drogová dealerka.

Verdikt by mohl senát v čele s Jaroslavou Bartošovou vynést ještě do konce prázdnin.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám