Hlavní obsah

Druhý postřelený z mostecké diskotéky zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

Sobotní střelba ochranky před mosteckou diskotékou Neprakta si vyžádala už druhého mrtvého. Postřelený mladík totiž zemřel v noci na pondělí v mostecké nemocnici, přestože lékaři ještě v neděli jeho stav označovali za stabilizovaný. První oběť zahynula na místě a šlo o 18letého muže.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava - Hrabůvka. 3.2.2014

Článek

Potvrdil to ústecký kriminalista Oldřich Slabý s tím, že byla nařízena stejně jako v případě prvního mrtvého mladíka soudní pitva.

"Proti jednomu ze skupiny mladíků bylo vzneseno už v neděli obvinění z trestného činu výtržnictví," sdělil mostecký kriminalista Emil Venclíček s tím, že stíhaný se přiznal k vysklení vstupních dveří diskotéky.

Vyšetřování případu je vedeno ve dvou liniích. Mostečtí policisté vyšetřují výtržnosti asi osmičlenné skupiny mladíků a ústečtí kriminalisté se zabývají střelbou. Právě v této souvislosti dosud žádné obvinění nepadlo. Kriminalisté musejí zjistit, zda byl zásah ochranky oprávněný.

Operace mu život nezachránila

Dva lidské životy tak byly zmařeny poté, co se skupina údajně opilých a agresivních mladíků začala v sobotu v noci dobývat do objektu známé mostecké diskotéky Neprakta. Podle policie byli vyzbrojeni baseballovými pálkami, boxery a noži. Nejprve rozbili skleněnou výplň vstupních dveří, pak začali pálkami demolovat zaparkovaný mercedes majitele klubu a nakonec napadli tři zaměstnance soukromé bezpečnostní agentury RWI Trust.

Agresivita mladíků údajně stoupala a v útoku prý nepřestali ani když ochranka varovně vystřelila do vzduchu. Černí šerifové následně trefili 18letého útočníka, který zemřel na místě, a vážně zranili 19letého muže. Operace v mostecké nemocnici mu však život nezachránila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám